СУТНІСТЬ КРЕАТИВНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОРГАНІЗАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇЇ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Hlyns`ka, A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Стаття присвячена актуальній проблемі забезпечення креативного потенціалу організації, як необхідній умові відповідності сучасному діловому середовищу та фактора забезпечення її безпеки у довгостроковому періоді. В статті визначено характеристики та ознаки інноваційної організації, креативності, креативного потенціалу. Обґрунтовано доцільність розвитку креативного потенціалу організації, як обов’язкової складової її економічної безпеки. Аналізуються засади та умови створення креативного фундаменту організації з метою забезпечення її довготривалого розвитку. Визначено форми впливу на креативний потенціал організації, найбільш ефективним з яких є мотивація персоналу.