ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРОБЛЕМИ МОНЕТИЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Lon, I. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті визначено основні тенденції та проблеми монетизації вітчизняної економіки, досліджено особливості формування структури та динаміки грошових агрегатів і рівень їх збалансованості з темпами приросту внутрішнього продукту, визначено кількісний вплив рівня монетизації на темпи економічного зростання, обґрунтовано основні напрями вдосконалення управління процесом монетизації економіки України на основі підвищення ефективності грошово-кредитної політики та регулювання грошового обігу. Встановлено, що процес монетизації характеризує рівень монетарної збалансованості грошово-кредитного ринку та окремих секторів економіки і покликаний сприяти підтримці стабільності фінансової системи та стимулювати економічне зростання.