ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА: РОСІЙСЬКИЙ ДОСВІД - Sokolova, S. N. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Виявляючи теоретико-методологические аспекти реалізації оновленої інституційної економіки, уточнюючи значення інституціалізму в процесах управління, автор особливу увагу приділяє фінансовій безпеці. Високопрофесійні управлінські вирішення влади, тобто ефективніше державне регулювання повинні детермінувати найбільшу ефективність заходів, які забезпечують фінансову безпеку російського суспільства. Державне управління і державне регулювання не суперечать, не заперечують, а швидше доповнюють один одного в умовах демократії і ринку, що в цілому характерно для сфери безпеки сучасного суспільства. Тим самим може бути досягнута оптимальна модель взаємодії держави, суспільства і бізнесу у сфері безпеки. Саме тому, держава обов’язково повинна втручатися в суспільні стосунки і в сферу безпеки, особливо, фінансову, але робити це треба вибірково, не регламентуючи тотально суспільні процеси.