МЕХАНІЗМ КООРДИНАЦІЇ СТРАТЕГІЧНИХ СУБ’ЄКТІВ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ - Tyazhkorob, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті обґрунтовано, що залучення всіх зацікавлених сторін до розробки стратегії розвитку регіону сприяє зростанню місцевої економіки та покращенню її іміджу. Отримала подальшого розвитку класифікація стейкхолдерів субрегіону на основі їх поділу на первинні (головні) та вторинні (другорядні) з точки зору пріоритетності прийняття рішення щодо стратегічного бачення розвитку території. Запропоновано механізм координації стратегічних суб’єктів регіонального розвитку. Він передбачає визначення потенційних зацікавлених сторін у розвитку субрегіону, формування напрямків стратегічних змін у розвитку субрегіону, вибір пріоритетних напрямків стратегічних змін у розвитку субрегіону, вибір потенційних форм субрегіонального стратегічного партнерства, контроль за реалізацією стратегічних змін та дотриманням домовленостей між зацікавленими сторонами. Реалізація зазначених етапів дозволить створити у внутрішньому середовищі регіону стратегічні партнерства, ініційовані державними або регіональними (субрегіональними) органами влади, бізнес-спільнотою та інноваційною (науково-освітньою) спільнотою, і на цій основі більш ефективно розкрити потенціал регіону у цілому.