МЕТОДОЛОГІЯ ПРИКЛАДНОГО СТАТИСТИЧНОГО ТА ЕКОНОМЕТРИЧНОГО АНАЛІЗУ В ДОСЛІДЖЕННІ ДИСПРОПОРЦІЙ - Sergienko О. А.; Golofaieva, I. P.; Shavlak, M. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
<span style="line-height: 115%; font-family: ’Times New Roman’,’serif’; font-size: 12pt; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-language: RU; mso-fareast-font-family: ’Times New Roman’; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="UK">У статті запропонована методологія удосконалення прикладних інструментальних засобів діагностики та моніторингу рівня соціально-економічної нерівності та регіональних диспропорцій розвитку регіонів України та країн ЄС. Представлено комплексний інтегрований економіко-математичний інструментарій оцінки та aнaлiзу соцiaльно-економiчної нерiвностi та регіональних диспропорцiй територіального розвитку на основі прикладного статистичного та економетричного аналізу. Впровадження прикладної методології дозволить визначити вузькі місця та сформувати обґрунтовані управлінські рішення, направлені на розробку тактичних та стратегічних заходів з вирівнювання територіальних розбіжностей, що забезпечить підвищення рівня стійкості, безпеки та зниження соціально-економічної напруженості.