СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОГО СЕКТОРУ В УМОВАХ ВІРТУАЛЬНОЇ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ - Pająk, Kazimierz; Kamińska, Bożena; Kvilinskyi, Oleksii (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті проаналізовані сучасні тенденції розвитку фінансового сектора в умовах віртуальної регіоналізації. На підставі емпіричних досліджень відносно глобальних фінансових інститутів, запропоновано варіанти розгляду проблем мікро-, мезо- і макро- рівнів в перспективі розвитку світової економіки, у співвідношенні з циклами технологічних хвиль Кондратьєва. У роботі використано результати досліджень як економістів, що займаються проблемою стійкого соціально-еколого-економічного розвитку в контексті умов модернізації та постіндустріалізації, так і дослідників суміжних наукових напрямів. Результати аналізу цієї статті припускають відкриття нових горизонтів і напрямів для проведення наукового аналізу з метою об’єднання науки та практики, а також створення умов для прискорення науково-технічного прогресу.