ПОРІВНЯННЯ ДИНАМІКИ РУХУ КЛЮЧОВИХ ФОНДОВИХ ІНДЕКСІВ США ТА УКРАЇНИ - Azarenkova, Galyna; Udowik V. О. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті досліджено поняття фондового індексу як вимірювального інструменту, що дозволяє інвестору отримати уявлення про стан фондового ринку в цілому. Розглянуто та проаналізовановітчизняні фондові індексиПершої фондової торговельної системи ПФТС, КАС-20, SB50, KP-Dragon, KINDEX, SOKRAT, Sofi a BondarPriadkaUkraine та TEKTKKOC PriceBonds, атакож ключові індекси Сполучених штатів Америки: ДоуДжонса та «S&P» 500. Простежено динаміку коливань зазначених індексів. Проаналізовано підходи до побудови індексів та визначено, що індекси, побудовані дляконкретного ринку, завждисильно корельовані. Проведено детальний аналіз статистичних характеристик дохідностей вітчизняних індексів з метою визначення їхсуттєвих відмінностей.