Фінансовий контроль як засіб протидії тінізації економіки та легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом - Файєр, Д. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті розглядаються проблеми протидії тінізації економіки. Визначається роль і місце фінансового контролю у цих процесах як складової фінансово-економічної безпеки держави. Робиться висновок про необхідність застосування комплексного підходу у боротьбі з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, з використанням такої функції управління економікою як фінансовий контроль.