БАНКІВСЬКІ ПОСЛУГИ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ РОЗВИТКУ ТРАНСКОРДОННИХ КЛАСТЕРІВ - Внукова, Н. М.; Гончарова H. B. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Світовий досвід свідчить, що формування конкурентних переваг економічних систем різних рівнів, забезпечується безпосередньо через формування та функціонування утворень кластерного типу. Головна ідея - визначення теоретичних основ можливості створення транскордонного фінансового єврорегіонального мегакластеру України та Росії, аналіз його економічної та соціальної вигоди. Дослідження «Фінансові послуги в забезпеченні становлення кластерних ініціатив транскордонного співробітництва» є фундаментальні. У зв’язку з цим, побудова та управління транскордонними кластерами, як нового напряму інституціоналізації української економіки є першочерговим завданням.