СТІЙКІСТЬ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ВНУТРІШНІХ ТА ЗОВНІШНІХ ВИКЛИКІВ - Khoruzhyi, Dmytro (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті досліджено ключові загрози вітчизняній банківській системі та їх можливі наслідки у контексті порушення стійкості банків. Виявлено головні джерела проблем і небезпек та визначено можливі заходи з їх нейтралізації. Досліджено рівень капітальної стійкості, проаналізовано якість кредитного портфелю та здійснено оцінку ризиків неплатоспроможності вітчизняних банків. Проаналізовано достатність коштів ФГВФО для здійснення виплат вкладникам потенційних банків-банкрутів.