ІННОВАЦІЙНІ МЕХАНІЗМИ РИТЕЙЛУ В БАНКІВСЬКОМУ СЕКТОРІ УКРАЇНИ - Lapko, O. A.; Demtchenko, A. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті розглянуто сучасний стан ритейлу - роздрібного обслуговування клієнтів у банківському секторі вітчизняної економіки, яке сьогодні набуває домінуючого становища на ринку банківських послуг. В умовах політико-економічної кризи, коли довгострокові кредити постійно скорочуються, основним напрямком роботи комерційних банків стає ритейл. Авторами досліджується ринок ритейлу і механізми залучення роздрібних клієнтів до формування довгострокового партнерства з банком. Обґрунтовуються завдання, які стоять перед банками в цьому зв’язку, а також інноваційні механізми та інструменти їхньої реалізації.