НЕОБХІДНІСТЬ ВПРОВАДЖЕННЯ ВИМОГ БАЗЕЛЯ ІІІ В УКРАЇНІ ТА ЇХНІЙ ВПЛИВ НА ФІНАНСОВУ СИСТЕМУ - Bauman, O. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Стаття присвячена дослідженню третьої редакції рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду, необхідності її впровадження в Україні, огляду практичних та теоретичних проблем її застосування. Також проаналізовано наслідки імплементації Базеля ІІІ для економіки в цілому та фінансової системи зокрема. Виявлено основні відмінності Базеля ІІІ від попередньої редакції рекомендацій, розглянуто його переваги та доцільність застосування в Україні. На основі проведеного аналізу сформульовано теоретичні висновки.