АНАЛІЗ ПРАКТИКИ ФУНКЦІОНУВАННЯ СУБРЕГІОНАЛЬНИХ ФОРМ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ - Tyazhkorob, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У статті проаналізовано досвід функціонування субрегіональних форм територіальної організації, створених за ініціативою державних органів влади, органів місцевого самоврядування та за спільною ініціативою державних органів влади та органів місцевого самоврядування. З’ясовано, що, як для федеративних, так і унітарних держав, необхідність формування субрегіонів полягає у комплексному вирішенні завдань щодо розвитку не тільки території, а й регіону і, навіть, країни. Запропоновано при утворенні субрегіонів враховувати специфічні особливості територій, які до нього входитимуть, інтереси економічних агентів, зосереджених на цих територіях, та формувати стратегічне бачення субрегіону як цілісної міжтериторіальної спільноти. Це дозволить забезпечити довгостроковість багаторівневих відносин субрегіонального об’єднання та сприятиме розвитку регіону.