ЕВОЛЮЦІЯ ЗАГРОЗ ФІНАНСОВІЙ БЕЗПЕЦІ ПІДПРИЄМСТВА - Trydіd О. М.; Orekhova, K. V.; Zelenska, M. V.; Fialkovska, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В роботі розглянуто еволюцію загроз фінансовій безпеці підприємства. Визначено сутність термінів «ризик», «небезпека», «загроза». Запропоновано методичний підхід до вимірювання впливу дестабілізуючих факторів на фінансову безпеку підприємства. Його практична цінність полягає в можливості проведення реактивних дій щодо локалізації небезпек та загроз фінансовій безпеці підприємства. Внутрішні дестабілізуючі фактори значно залежать від менеджменту підприємства та їх впливом воно може управляти. Впливати на зовнішні дестабілізуючі фактори підприємство не в змозі, однак воно може прогнозувати їх поведінку та адоптуватися до дії.