ВДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТРАТЕГІЇ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Azarenkova, G. M.; Golovko, O. G.; Ponomarenko, V. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В статті запропоновано інструменти щодо удосконалення фінансової стратегії для забезпечення стабільності підприємства. Побудовано економіко-математичну прогнозну модель ключового показника діяльності підприємства. Оскільки одним із ключових показників успішності діяльності будь-якого аеропорту є пасажиропотік, то його прогнозування є одним із основних джерел релевантної інформації при здійсненні стратегічного управління фінансовою діяльністю. З метою прогнозування пасажиропотоку використано мультиплікативну модель Хольта-Уінтерса, яка дозволяє визначити прогнозні значення пасажиропотоку.