Финансовая архитектура и трансформации ипотечных активов в экономике - Гринько, Е. Л. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті розглядається зміна світової фінансової архітектури під впливом процесів інтеграції іпотечного ринку та ринку нерухомості в світову економіку, широкого поширення фінансових інновацій, які забезпечують трансформацію іпотечних активів і прискорюють їх кругообіг. Доводиться необхідність перегляду основних фінансових законів і зміни підходів до регламентування фінансових ринків.