КОМПАНІЇ ЗІ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ В ПЕНСІЙНІЙ СИСТЕМІ УКРАЇНИ - Lapishko, Z. Y.; Yevtukh, L. B.; Blazhivska, Y. Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
У даній статті розглядаються законодавчі та теоретичні основи функціонування компаній зі страхування життя в пенсійній системі України. Наслідуючи світову практику реформування пенсійної системи, в Україні у 2004 році було закладено основи побудови трирівневої пенсійної системи, яка стала єдиним прийнятним рішенням у боротьбі зі кризою старіння нації. Компанії зі страхування життя були включені в якості учасника системи обов’язкового накопичення і недержавного пенсійного забезпечення. На сьогодні страхові компанії залишаються аутсайдерами пенсійної системи. Відтак запропоновані авторами рекомендації врегулювання теоретичних і практичних питань роботи компаній страхування життя на ринку пенсійного забезпечення покликані посилити їхню роль на ринку та створити більш ефективне, конкурентне середовище.