Оцінка другої хвилі рецесії фінансового ринку - Ганчук, А. А.; Овчарук, М. П. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
В роботі новий кількісний метод оцінки довжини рецесії, який заснований на використанні індексу асиметрії часових рядів, використано для моніторингу стану світового фінансового ринку. Показано, що проблеми державних боргів повертають економіку в стан повторної рецесії, глибину і протяжність якої на тлі сповільнення економічного зростання складно переоцінити.