ОБГРУНТУВАННЯ НАПРЯМІВ ПОЛІТИКИ ДЕРЕГУЛЮВАННЯ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА УКРАЇНИ В СФЕРІ ОПОДАТКУВАННЯ - Ivanov, Y. B.; Malishko, Y. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті містяться результати аналізу політики перегулювання малого підприємництва України в сфері оподаткування. На основі аналізу світових рейтингів та результатів опитувань виявлені основні проблеми оподаткування у сфері дерегулювання малого підприємництва. Досліджено особливості дерегуляторної політики в сфері оподаткування, спрямованої на сприяння розвитку малого підприємництва, що здійснювалася протягом 2013 року. Виявлені позитивні та негативні наслідки реалізації прийнятих законодавчих та нормативно-правових актів у сфері державного регулювання малого підприємництва. У розрізі виявлених позитивних тенденцій та невирішених проблем запропоновано напрями удосконалення податкової політики та підвищення дієвості заходів щодо дерегулювання малого підприємництва в сфері оподаткування.