МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ У СУЧАСНИХ УМОВАХ - Sobolev, V. M.; Soboleva, M. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Розкрито зростаючий вплив глобалізації та віртуалізації світового економічного простору на сталість економічного розвитку. Виявлено додаткові чинники виникнення загроз економічній безпеці в умовах трансформаційної економіки, пов’язані з кланово-олігархічним характером соціально-економічного розвитку в Україні. Запропоновані деякі заходи щодо нейтралізації ризиків консервації механізмів гальмування формування державі відкритого доступу в Україні.