ДОКУМЕНТУВАННЯ ОПЕРАЦІЙ З ВЛАСНИМ КАПІТАЛОМ ТА ЗОБОВ’ЯЗАННЯМИ НА СТАДІЯХ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Petrenko, N. I.; Stolyarenko, O. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті визначено необхідність зберігання засновницьких документів про внесене майно та зміни в його оцінці в розрізі засновників для забезпечення спадщини; щорічно видавати засновникам спеціальні документи із зазначенням наявного на кінець року майна, належну та виплачену частку прибутку та інші соціальні виплати за колективним договором. Визначено особливості документування операцій з руху пасивів на всіх стадіях життєвого циклу підприємства, що сприятиме забезпеченню зацікавлених користувачів достовірною та необхідною інформацією щодо змін у власному капіталі та зобов’язаннях підприємства.