Стан бюджетного процесу та регіонального розвитку - Пашкевич, М. С.; Дорофієнко, В. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Досліджується проблема стимулювання розвитку регіонів на основі ефективного регулювання бюджетним процесом. Обґрунтовано фази бюджетного процесу та зв’язок кожної з них з параметрами регіонального розвитку. На основі систематизації наукового доробку вітчизняних та зарубіжних учених виявлено напрями удосконалення теоретико-методологічних основ бюджетного регулювання. Виявлено основні економічні протиріччя, обумовлені сучасним мінливим та непередбачуваним економічним середовищем, відсутність розв’язання яких суттєво гальмує розвиток регіонів, здійснення міжрегіонального вирівнювання, а також знижує ефективність регулювання бюджетними грошовими потоками усіх рівнів.