ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА З МЕТОЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ЙОГО ДІЯЛЬНОСТІ - Kavun, S. V.; Guryanova, L. S.; Zhosan, G. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
В статті обґрунтовано стратегії соціальної відповідальності підприємства на основі розробки матриці «Соціальна відповідальність – Результативність діяльності», в якій передбачені квадранти (І. «Лідери довіри» – прогресивні адаптанти; ІІ. «Скептичні ділки» – прогресивні дезадаптанти; ІІІ. «Необачні організатори» – регресивні дезадаптанти; IV. «Недосвідчені ідеалісти» – регресивні дезадаптанти). Встановлено, що розроблена матриця «Соціальна відповідальність – Результативність діяльності», допомагає відстежувати динаміку діяльності підприємства та спостерігати чи є результати від впровадження тих чи інших напрямків підвищення компонентів соціальної відповідальності.