Тенденції соціально-економічного розвитку областей України - Тищенко, О. М.; Тимушева, Н. Ю. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Проаналізовано процес соціально-економічного зростання областей України за основними показниками. Для цього запропоновано використовувати метод редукції (таксономічний показник рівня розвитку), за допомогою якого визначено інтегральний показник соціального та економічного розвитку областей. Показано основні регіональні проблеми України та шляхи їхнього розв’язання.