Механізм розвитку малого підприємництва та його вплив на трансформацію трудового потенціалу в умовах виходу з кризи - Марцин, В. С. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Проголошення державою свободи підприємництва, курс на ринкові реформи та прийняття базових законів, уведення податкових пільг для малих підприємств сприяло різкому збільшенню їх кількості. Однак, нестабільність законодавства, бюрократизм, корупція, інфляційні процеси призвели до того, що значна частина малих підприємств перейшла в «тінь». Розглянуто становлення малого підприємництва, механізм надання їм пільгової допомоги у формуванні стартового капіталу. Досліджено проблеми розвитку малого підприємництва та самозайнятості населення через стимули у виробничій та інноваційній сферах. Запропоновано шляхи підтримки малого підприємництва як основи державної політики виходу з фінансово-економічної кризи.