ВЗАЄМОЗВ′ЯЗОК МІЖ ПАРИТЕТОМ КУПІВЕЛЬНОЇ СПРОМОЖНОСТІ І РЕАЛЬНИМ ВАЛЮТНИМ КУРСОМ В КОНТЕКСТІ ЦІНОВОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕКСПОРТУ - Holub, R. R. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
За умови стабільності реального валютного курсу, міжнародна цінова конкурентоспроможність експортоорієнтованих товарів також залишається незмінною. Інший спосіб прояснити сказане полягає у тому, що коли в країні панує висока інфляція, її експортоорієнтовані товари стають пропорційно неконкурентними. Для відновлення цінової конкурентоспроможності, країна з високим рівнем інфляції повинна знецінити номінальний валютний курс власної валюти відносно валюти країни, в яку здійснюється експорт національних товарів. Однак для відновлення конкурентоспроможності, країна потребує реального знецінення національної валюти, а не лише знецінення в номінальній відносній вартості валютного курсу.