ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК ЯК ФІНАНСОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Chala О. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
Розглянуто сучасні аспекти справляння екологічного податку в контексті особливостей розвитку національної економіки. Узагальнено переваги та недоліки у сучасному механізмі справляння екологічного податку. Виявлені чинники впливу та узагальнено значення екологічного податку для держави, суспільства, довкілля та суб’єктів господарювання. Запропоновано розвинути сутність поняття екологічного податку з урахуванням його всеохоплюючого характеру.