Оцінка рівня кредитно-інвестиційної діяльності банків для захисту прав споживачів - Внукова, Н. М.; Гончарова, А. А.; Галета, К. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Головною ідеєю статті є вирішення проблеми вибору споживачем фінансової послуги банку для заощадження коштів з найменшим ризиком неповернення вкладень. Проведено аналіз депозитного ринку за різними умовами вкладів,ранжування по депозитним програмам з обраної сукупності банків, визначено ефективну ставку за депозитом та взаємозв’язок між кредитно-інвестиційним портфелем банків та відсоткової ставки за депозитами, а також виявлено взаємозв’язок рейтингу банків за ефективною ставкою та ймовірністю їх банкрутства.