ПОДАТКОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ РЕГІОНУ, ЙОГО ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ І РЕАЛІЗАЦІЇ - Vaganova, O. V.; Soloviova, N. E.; Bikanova, N. I.; Melnikova, N. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Уповільнення темпів економічного зростання виводить на перший план проблеми розвитку податкового потенціалу на різних рівнях, тому стаття присвячена розгляду практичних аспектів оцінки податкового потенціалу. На прикладі Бєлгородської області ідентифіковані тенденції розвитку та нарощування податкового потенціалу, запропоновано заходи активізації елементів структури потенціалу, які мають істотне значення для бюджету. В роботі використані методи порівняльного аналізу, аналізу ключових показників податкових і неподаткових доходів. Зроблені висновки про необхідність виділення пріоритетних напрямків для розвитку податкового потенціалу, підвищення самостійності регіону та створення податкових умов для ведення підприємницької діяльності на території.