КОНСОЛІДОВАНЕ ОПОДАТКУВАННЯ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД І ВІТЧИЗНЯНІ РЕАЛІЇ - Rudenko, V. V.; Voloshchuk, R. Ye. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті розглянуто історичні передумови формування та розвитку консолідованого оподаткування прибутку підприємств. Виокремлено та охарактеризовано два види консолідованого прибуткового оподаткування у зарубіжних країнах: режим податкової уніфікації та режим податкової інтеграції. Узагальнено переваги та недоліки оподаткування прибутку підприємств на консолідованій основі. Визначено причини скасування консолідованої сплати податку на прибуток підприємств в Україні та обґрунтовано можливості повернення до такого режиму оподаткування.