СТАЛИЙ РОЗВИТОК УКРАЇНИ: МОЖЛИВОСТІ ТА ЗАГРОЗИ - Hlushchenko, O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті досліджено можливості та загрози, що виникають у зв’язку переходом України на шлях сталого розвитку. Проведено аналіз показників сталого розвитку України з аналогічними показниками країн компаративної групи. У процесі дослідження доведена гіпотеза про можливість застосування методологічного підходу «за межами ВВП» для оцінки сталого розвитку. Встановлено існування залежності між індексом економічної свободи та показником чутливості до корупції. Описано профіль України у показниках сталого розвитку. Визначені можливості та загрози, що супроводжуватимуть перехід до сталого розвитку України. Встановлено, що Україна має значний інноваційний потенціал, який можливо реалізувати. Основні загрози становлять зростання інтенсивності конфліктів, зменшення чутливості до корупції та державна нестабільність.