ТЕОРЕТИЧНА КОНЦЕПЦІЯ ТАРГЕТУВАННЯ ЦІНОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ : РЕВІЗІЯ ЗАСАДЧНИЧИХ ПРИНЦИПІВ ПРОВАДЖЕННЯ МОНЕТАРНОГО РЕЖИМУ - Kuznyetsova, A. Ya.; Klishchuk, O. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Питання обрання сприятливого режиму таргетування внутрішньої та зовнішньої стабільності національної грошової одиниці для малої відкритої економіки стає дедалі більш актуальнішим. З огляду на меншу лагову віддачу режиму інфляційного таргетування, режим цілепокладання щодо підтримки стабільності всіх цін в національній економічній системі стане оптимальною альтернативою у сфері монетарного регулювання для даного типу економічних систем. У дослідженні будуть розглянуті основні підходи до визначення режиму таргетування цінової стабільності та визначені суперечності у принципах його реалізації. Також буде сформовано єдиний підхід до визначення сутності таргетування цінової стабільності.