ПРОБЛЕМИ ФІНАНСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ПРАЦІ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ЇЇ ТРУДОМІСТКОСТІ - Chernoivanova, A. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В сучасних умовах  стан інноваційної діяльності та розвиток інноваційної праці залежить від достатнього та належного їх  фінансування. У статі узагальнено   динаміка розподілу обсягу  фінансування та витрат на  інноваційну працю за джерелами фінансування та видами інноваційних робіт;  обґрунтовано методологічний підхід до фінансування та  визначення трудомісткості  інноваційної праці; виявлено основні тенденції та особливості фінансування інноваційної праці;  обґрунтовано  основні показники для комплексного аналізу фінансування інноваційної праці;        встановлено взаємозв’язок показників фінансування стану інноваційної праці з її трудомісткістю; обґрунтовано концептуальні засади визначення трудомісткості інноваційної праці, які містять: встановлення особливості розрахунку трудомісткості інноваційної праці для кожної групи методів нормування;  обґрунтування рекомендацій з визначення трудомісткості залежно від методу нормування інноваційної праці та встановлення  трудомісткості  окремих  етапів інноваційних робіт.  процедури визначення трудомісткості при нормуванні інноваційної праці.