ПРОГНОЗ ФІНАНСОВИХ ПРОБЛЕМ, ВИКОРИСТОВУЮЧИ МЕТАЕВРИСТИЧНІ МОДЕЛІ - Ahmadreza Ghasemi, Ahmadreza; Seyghalib, Mohsen; Moradi, Maryam (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Інвесторам необхідно оцінити та проаналізувати фінансову звітність, прийняти логічне рішення. Використання фінансових показників є одним з найпоширеніших методів. Основна мета цього дослідження – прогнозувати фінансову кризу, використовуючи співвідношення ліквідності. Чотири моделі: векторні машини підтримки, зворотне розповсюдження нейронних мереж, дерево рішень та адаптивна система нейро–нечіткого висновку. Крім того, коефіцієнти ліквідності розглянуті в період 2011–2015 рр. Метод дослідження є якісним та кількісним, а також тип випадкової порівняльної. Результат показує точність нейронної мережі, дерево рішень, і система Adaptive Neuro–Fuzzy Inference показала, що значно відрізняється від 0/000 і 0/005 років, це більше, ніж підтримка векторної машини. Тому результат підтримки векторної машини показав, що існує значно по–різному 0/001 років. Це показало, що нейронна мережа за 2 роки до банкрутства має можливість прогнозувати правильну річ. Тому результати показали, що всі чотири моделі були статистично значущими. Отже, істотних відмінностей немає. Всі моделі мають точність прогнозування фінансової кризи.