Розробка методичного підходу до формування системи мотивації персоналу підприємств машинобудування запорізького регіону - Лепьохіна, І. О. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Досліджено проблемні питання формування системи мотивації трудової діяльності персоналу підприємств машинобудування. Визначено складові механізму мотивації праці персоналу і оптимальні витрати центру на заробітну плату (для адміністрації) і розмір фонду оплати праці (для колективів бригад). Запропоновано методичний підхід до формування системи мотивації персоналу підприємств, який враховує взаємодію між колективами бригад і центром управління з метою оптимізації витрат на персонал підприємств машинобудування. Ці два показники якнайповніше відбивають інтереси елементів виробництва, є реальним мотивом їх поведінки і можуть виступати метою при описі завдань ухвалення виробничо-господарських рішень.