Моделювання ефекту Лаффера в економіці України виробничо-інституційними функціями - Гірна, О. Й.; Свідницький, Т. І. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
На основі виробничо-інституційних функцій побудовані криві Лаффера залежності сукупного випуску та фіскальних надходжень від агрегованої ставки податкового навантаження на економіку. На основі аналізу фіскальних та технологічних індикаторів виявлено недоцільність подальшого збільшення фіскального тиску та необхідність використання інших засобів стимулювання економічного зростання.