БАНКІВСЬКИЙ ДЕПОЗИТ ЯК НАПРЯМ АКТИВІЗАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВИКІВ ЗІ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ - Melnychuk, Yu. M.; Shkolenko, O. B.; Gumeniuk, A. V.; Melnik, V. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Стаття на тему «Банківський депозит як напрям активізації інвестиційної діяльності страховиків з страхування життя» присвячена аналізу фінансового стану та вільних коштів страхових компаній. Банківський депозит самий відомий фінансовий інструмент, але йому мало наділено уваги з боку дослідження депозиту, як об’єкту інвестування. Тому метою дослідження є розглянути банківський депозит як джерело активізації інвестиційної діяльності страховиків. У статті зібрано і опрацьовано інформацію про банки та їх стан на фінансовому ринку, що дало змогу виявити основних учасників банківської сфери. Рейтинговий аналіз показав високі бали, які підтверджуються показниками розміру активів, капіталу, кредитного портфеля, фінансових результатів банківських установ – лідерів банківської системи. На основі запропонованих критеріїв до банківської установи як інвестиційного партнера, з метою зменшення ризику неприбутковості проекту, вибрано на ринку банківських послуг найбільш надійні банки з стабільним фінансово-економічним станом. Банківська установа виступає як об’єкт депозитування коштів страховими компаніями на довгостроковий період. Розглянуто банківський депозит як об’єкт інвестування коштів для страховиків з довгострокового накопичення коштів. Проаналізовано депозитні пропозиції, фінансово-економічний стан банківських послуг в банках. Виявлено недоліки банківської системи України у сфері довгострокового накопичення коштів. Охарактеризовано недоліки та недосконалість банківської системи довгострокового накопичення коштів. Запропоновано інвестиційний проект, здійснено планування інвестиційних прибутків для зберігання тимчасово вільних активів страхових компаній.