ПІДХОДИ ДО ОЦІНЮВАННЯ АНТИКРИЗОВОЇ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ БАНКІВ - Gaidukovich, D. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті здійснено порівняльний аналіз основних підходів до визначення економічного змісту поняття «антикризова фінансова стійкость банку». Уточнено підходи до відбору адекватних показників для визначення рівня антикризової фінансової стійкості банку. Апробовано результати запропонованої методики на прикладі ПАТ АБ «Південний». Отримано висновок про те, що на перших стадіях виникнення кризи основним напрямом у забезпеченні антикризової фінансової стійкості є попереджувальні заходи – стримування агресивного розвитку, обрання стратегії якісного зростання, а не максимізації ринкової частки; забезпечення формування захисного буфера власного капіталу шляхом створення загальних резервів з отриманого прибутку.