БАНКІВСЬКЕ КРЕДИТУВАННЯ В СИСТЕМІ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ АПК - Dumanska, I. Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті досліджено питання актуальності фінансування інноваційного процесу АПК за рахунок зовнішніх джерел залучення коштів. Розкрито банківське кредитування як важливе джерело фінансового забезпечення агроструктур. Здійснено критичний аналіз кредитного портфеля аграріїв з визначенням домінантної риси – короткострокових кредитів. Охарактеризовано актуальні пропозиції кредитних продуктів для фінансування розвитку сільського господарства в Україні через інструменти пільгового кредитування, овердрафт, кредитні лінії, спеціалізовані банківські програми, аграрні розписки тощо. Обґрунтовано необхідність формування партнерських відносин між банками та аграріями в площині двосторонньої вигоди.