АНАЛІЗ ДИНАМІКИ РОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ - Kniaz, S. V.; Druhov, O. O.; Fedorchak, O. Ye.; Prochorenko, V. P. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Здійснено аналіз наукової література за проблематикою аналізу динаміки розвитку банківського сектору в Україні. Проведено аналіз динаміки показників ефективності діяльності вітчизняних банків на основі даних НБУ та АБУ. В результаті доведено, що національний ринок банківських послуг перебуває на етапі рецесії. Кількість банків в Україні за останні п’ять років скоротилась на третину, це призвело до підвищення рівня монополізації. Частка держави у банківській галузі перевищує 50% усього ринку. Доведено, що зростання довіри населення до банківської галузі зумовлено не поліпшенням макроекономічних тенденцій, а націоналізацією найбільших банківських інститутів у країні. Визначено, що подальший розвиток банківської галузі буде відбуватись уповільнено, через високий рівень її концентрації та відносно високий рівень нестабільності національної грошової одиниці.