СУЧАСНИЙ СТАН ТА УМОВИ БАНКІВСЬКОГО КРЕДИТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ - Kovtunenko, K. V.; Nesterenko, O. V.; Orekhova, K. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті проведено аналіз стану банківського кредитування підприємств за період 2012-2016 роки. Розглянуто вітчизняний та іноземний досвід кредитування підприємств малого та середнього бізнесу. Запропоновані вимоги банків для кредитування потенційних позичальників та представлені основні переваги і недоліки оформлення банківського кредиту для підприємства. Зроблено висновок про те, що кредитування зараз в Україні не працює, зменшення кредитування – це прямий шлях до падіння ВВП, закриття підприємств, зростання безробіття і краху економіки, тому для подальшого економічного розвитку промисловим підприємствам країни треба шукати інші альтернативні джерела фінансування своєї діяльності.