ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ПОСТМИТНОГО АУДИТУ - Kapeliush, А. А.; Shevchuk, S. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В умовах зростаючої глобалізації та низки викликів сьогодення особливо актуалізується завдання підвищення якості співпраці митних органів з бізнесом, митними органами інших держав, міжнародними інституціями. Відповідно особливої уваги потребує питання підвищення ефективності діяльності митних органів, й у контексті проведення постмитного аудиту зокрема. Для аналізу ступеня досягнення поставлених цілей, діагностики проблем і «слабких місць» автори пропонують комплексну та цілісну систему критеріїв ефективності постмитного аудиту. Для безпосередньої оцінки ефективності постмитного аудиту розроблено методичний підхід, що включає два етапи: оціночно-нормативний і підсумковий.