ПРОБЛЕМИ БАНКРУТСТВА СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ В ПЕРІОД ГЛОБАЛЬНИХ СВІТОВИХ ЗМІН - Honcharenko, I. G. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Актуальність статті полягає у тому, що банкрутства страхових компаній стають досить поширеним явищем в Україні, а їх результатом є економічна, фінансова та соціальна нестабільність у державі та зниження рівня довіри населення до різних видів фінансових установ. Проаналізовано динаміку кількості та значень основних показників діяльності страхових компаній на фінансовому ринку України. Визначено причини банкрутств сучасних страхових компаній. Головною ідеєю статті стало виявлення шляхів оптимізації фінансового стану страховиків та напрямів покращення результативності їх функціонування з метою запобігання їх банкрутству та ліквідації у перспективі.