ПІДХОДИ МІЖНАРОДНИХ РЕЙТИНГОВИХ АГЕНТСТВ ДО ОЦІНКИ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ - Achkasova, S. A.; Andriichenko, Zhanna O.; Smoliak, Viktor A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті обґрунтовано перелік користувачів та цілі рейтингової оцінки страхових компаній міжнародними рейтинговими агентствами, залежно від користувачів її результатів. Наведено характеристику методик міжнародних рейтингових агентств: A. M. Best, Moody's Investors Service, Standard & Poor's, Fitch Ratings, які використовуються страховими компаніями України для визначення виконання вимог до перестраховиків–нерезидентів. Проведений аналіз методик міжнародних рейтингових агентств: A. M. Best, Moody's Investors Service, Standard & Poor's, Fitch Ratings за основними напрями оцінки, шкалами та критеріями міжнародних рейтингових агентств довгострокової фінансової надійності (стійкості) страхових компаній надав змогу визначити, що найбільш інформативною методикою для користувачів є методика міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's.