МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ОРГАНІЗАЦІЇ - Novikova, М. М.; Novikov, D. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті запропоновано методичний підхід до оцінювання фінансового стану організації на основі узагальнення часткових фінансових показників для їх подальшого аналізу та визначення динаміки, а також обґрунтування тенденцій фінансового стану організації. Основу методичного підходу складає алгоритм реалізації заходів від формування вихідної фінансової інформації за елементами фінансової системи організації, до розрахунку інтегральних показників, їхнього аналізу, розробки критеріїв оцінювання, виявлення та обґрунтування проблем щодо покращення фінансового стану організацій. Використання запропонованого методичного підходу дає можливість на етапі стандартизації часткових фінансових показників визначити їх рівень в сукупності аналогічних показників і оцінити його в порівнянні з еталонними значеннями. Результати реалізації методичного підходу дають можливість приймати обґрунтовані управлінські рішення на основі оцінки фінансового стану організації як результату її діяльності.