МОДЕЛІ ОЦІНКИ В МЕХАНІЗМІ РАННЬОГО ІНФОРМУВАННЯ І ПОПЕРЕДЖЕННЯ ФІНАНСОВИХ КРИЗ В КОРПОРАТИВНИХ СИСТЕМАХ - Klebanova, T. S.; Gvozdytskyi, V. S.; Labunska, S. V.; Yermachenko, I. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В роботі розглядається проблема підвищення ефективності управління фінансовою діяльністю корпоративних систем на підставі впровадження механізмів раннього інформування та попередження фінансових криз. Запропонована структура модельного базису механізму. Особлива увага приділена модулям оцінки фінансового стану корпорації та дочірніх підприємств. Досліджені можливості застосування нейрон-нечіткого підходу для оцінки загрози формування фінансової кризи на дочірніх підприємствах і корпорації в цілому. Отримані результати показали високу прогностичну точність розроблених нейро-нечітких моделей і доцільність їх застосування у фінансовій діяльності досліджуваної корпорації.