ФІСКАЛЬНІ МОДИФІКАЦІЇ В УКРАЇНІ В ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ УМОВАХ - Prokopenko, N. S.; Gudz, O. Ye.; Tymoshenko, A. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті доведено, що при вступі України в Європейську Спільноту  підлягає модифікації і її фіскальна політика. Аргументовано, що   децентралізація,  являється одним із елементів євроінтеграції. Визначено, що  одним із досягнень сучасного етапу її реформи є створення об’єднаних територіальних громад.  Результати аналізу в процесі дослідження свідчать, що завдяки децентралізації з’явилися можливості у місцевих територіальних громад нарощувати доходи місцевих бюджетів. Обґрунтовано, що використання регресійних  моделей з метою прогнозування фіскальних модифікацій   слід удосконалювати шляхом врахування динаміки ключових показників. Поряд з цим, зазначено, оскільки процес реформування та створення об’єднаних територіальних громад на сьогоднішній день перебуває на початковому етапі, то, на думку автора, саме такі моделі можуть стати орієнтиром в прогнозуванні та плануванні подальших процесів децентралізації та її впливу на фінансову самостійність місцевих бюджетів.