ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ - Semenova, V. G. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В роботі проаналізовано особливості формування інтелектуального капіталу вітчизняних підприємств. Досліджено сучасний стан підготовки кваліфікованих працівників в Україні. Виявлено тенденції до скорочення навчальних закладів освіти та кількості підготовлених фахівців, що негативно впливає на процеси формування інтелектуального капіталу підприємств. Досліджена структура витрат вітчизняних промислових підприємств на інноваційну діяльність за окремими напрямами в динаміці останніх років. Розроблено рекомендації щодо основних напрямків фінансового забезпечення процесів формування інтелектуального капіталу підприємств.