ВДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ ПІДПРИЄМСТВА: МОДЕЛЮВАННЯ СЦЕНАРІЇВ ТА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ - Sokolovskyi, Serhii; Naumenko, Mariya (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Метою роботи є побудова моделей оцінки та аналізу ефективності логістичної діяльності виробничо-економічних систем з урахуванням всієї сукупності фінансово-економічних, виробничих процесів та існуючих підсистем і ланцюгів логістичної системи підприємства для розробки і обґрунтування шляхів вдосконалення існуючої логістичної системи. З метою моделювання сценаріїв та оцінки ефективності роботи відділу логістики побудована когнітивна модель системи управління підприємства. До параметрів моделі (концептів) відносяться наступні показники: завантаження каналу в одиницю часу (місяць); кількість каналів обслуговування; кваліфікація персоналу; час простою каналів обслуговування; середній час обслуговування клієнта; прибуток; якість обслуговування клієнтів. Результатом реалізації є прийнятний сценарій розвитку представлених параметрів, що відображає позитивні зміни в логістичній діяльності підприємства. Реалізація цього сценарію передбачає також застосування системи управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) (прикладне програмне забезпечення для організацій). В роботі розраховано показники результативності впровадження CRM, основним з яких є зростання ефективності праці співробітників логістичного відділу.