Диференціація регіонів України за розвитком соціальної сфери та міжбюджетних відносин - Тищенко, О. М.; Тимушева, Н. Ю. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті розглянуто диференціацію соціально-економічного розвитку регіонів України. За допомогою методів кластерного аналізу  проведено дослідження розподілу регіонів за період 2000 – 2011рр. залежно від їхнього соціально-економічного розвитку й рівня міжбюджетних відносин. Показано існування взаємозв'язку даних факторів, також показано, що неефективна система міжбюджетних відносин  перешкоджає соціально-економічному розвитку  регіонів.